neveltebb tanoda

Kedves Gazdik!

Számomra nagyon fontosak a visszajelzések, mert azon kívül, hogy rettentően jól esik olvasnom őket, ezek által is tudok fejlődni, és még jobb lenni a munkámban. Tudom, hogy hol lehet és érdemes tovább fejleszteni egy tréninget vagy létrehozni az igényeknek megfelelően egy újat, ahogy erre jó példa a nem régiben új tematikát kapó Kölyökvilág kurzus, ami azóta sokkal nagyobb érdeklődést ért el a gazdiknál, vagy a létrejött új haladó plusz tanfolyam, amit egy gazdi felvetése ihletett.

A világgal együtt mi is változunk, ahogy az igényeink is, ezért bíztatok mindenkit arra, hogy írjon visszajelzést, mert ezzel a kis üzenettel, amit most Vikitől is kaptam, sok ember élete változhat meg és több kutyus érezheti magát jobban a bőrében. Én a továbbiakban is szeretettel fogadok minden visszajelzést, ez lehet negatív kritika is, hiszen nem vélekedünk mindenről egyformán, és abból is lehet tanulni, de kérek mindenkit, hogy merje felvállalni az érzéseit és megosztani másokkal.

Íme a gazdi leve:

„ Ruby 8 hetesen került hozzánk és már akkor eldöntöttem, hogy mindenképpen iskolás kutya lesz, mert szerettem volna nagyon sok mindent elérni vele. Jártunk kutyaiskolába csoportos kölyökkutya tanfolyamra, viszont sajnos nekünk az nem volt eredményes. Már otthon nagyon sokat tanult, ülni, feküdni és helyben maradni…az iskolában viszont csak ezekre erősítettek rá, de amiért mentünk, azokra sajnos nem kaptunk segítséget. Ezután mindenképpen egyéni tréningre szerettünk volna menni, ahol végre megtanuljuk a pórázon sétálást, a földön talált étel felnyalásáról való leszokást, a helyben maradást más szituációkban is, a kapuszabályt, a kutyákkal való normális viselkedést, és mivel elég domináns, ezért a dominanciáját „uralni”. Nagyon sokszor az erős ösztönei vezérlik és szerettük volna kontrollálni ezeket, valamint bizonyos kutyákkal szemben agresszivitást mutat, és erről leszoktatni. Mikor megismertük Hegedüs Krisztinát, egyből szimpatikus volt számunkra és Ruby is egyből a bizalmába fogadta. A 6 alkalmas kontroll-tréning nagyon hasznos volt, rengeteget tanultunk. Neki köszönhetően a 6 alkalom után Ruby sokkal kezelhetőbb lett.  A házi feladatok az órák után nagyon hasznosak voltak és bármikor számíthattunk rá, ha elakadásunk volt. Nagyon szimpatikus volt, hogy az időpontokat is nagyon könnyen össze tudtuk egyeztetni. Az oktatás végével elmondhatom, hogy Ruby-t lehet kontrollálni, szépen ott marad a helyén, ha kérjük, kapuszabály is szépen megy neki, és elég határozottsággal, ha olyan kutyát lát, aki nem szimpatikus számára, már tudjuk kezelni. Ruby-val még nagyon sokat kell tanulnunk, de szeretnénk folytatni a tanulást továbbra is Krisztinél, akinek nagyon köszönjük a sok segítséget!  Ezt az egyéni tréninget nyugodt szívvel ajánlom szintén az olyan kutyusoknak és gazdáiknak, akik hasonló problémával küzdenek. Itt csak a gazdi és a kutya van, és csak mi vagyunk fókuszban. Még egyszer köszönjük Kriszti ezt a 6 alkalmat és a rengeteg türelmet és segítséget!”

Köszönöm Csoszó Viktóriának a visszajelzést és a segítő szándékot!

Hegedüs Krisztina, tréner